Sound design / Geluidsontwerp

Ondercast verzorgt ook sound design voor audioproducties. Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van producties waarvoor we het sound design hebben gedaan. Hiervoor gebruiken we onze eigen en externe geluidsbibliotheken, maar maken we ook geluiden en muziek op maat, in samenwerking met verschillende componisten en muzikanten uit ons netwerk. Benieuwd wat we voor jouw productie kunnen doen? Neem vrijblijvend contact op.

De Kloof ( voor VPRO / NTR / AVROTROS)

 
de-kloof.jpg
 

De Kloof is een podcastserie waarin je je kortstondig verliest in het verstrooide brein van Nederlandse auteurs. Acht gedramatiseerde, literaire podcasts van elk twaalf minuten over De Kloof in de breedste zin van het woord.

Ondercast verzorgde het sound design voor de afleveringen van Babs Gons, Roos van Rijswijk en Georgina Verbaan. Over de monoloog van die laatste schreef Trouw:

In een van de mooiste afleveringen, ‘Ritme’, geschreven en gespeeld door Georgina Verbaan, tilt de prachtige geluidscompositie je op en versterkt alles: emoties, fantasie en spanning in een steeds versnellend ritme.
— Wendelmoet Boersema in Trouw

Luister hieronder de afleveringen waarvoor ondercast het geluidsontwerp verzorgde.

We kunnen liegen over waar we elkaar ontmoet hebben (voor Martin Rombouts & Selma Hengeveld)

Martin Rombouts is schrijver en maker. Selma Hengeveld is beeldend kunstenaar.  Zij werden gekoppeld door Lisa Weeda, gingen op Tinderdate en maakten deze audio performance: het eerste Tinder-hoorspel van Nederland. Ondercast verzorgde de techniek, muziek en sound design.