Audiotours

Ondercast maakt audiotours voor zowel specifieke locaties als voor het dagelijks leven. Die laatste zijn audiotours die je gewoon thuis kunt doen: bij je boekenkast of op je brakke zondag, bijvoorbeeld. Heb je ideeën over een audiotour bij een specifieke locatie of expositie? Neem contact met ons op.

Waar we over praten als we over boeken praten

 
wwopawobp-1.jpg
 

Audiorondleidingen beperken zich vaak tot musea, maar in je alledaagse bestaan is er ook genoeg te bekijken. Hoeveel tijd breng jij bijvoorbeeld door voor je eigen boekenverzameling? Radiomaker en schrijver Dennis Gaens en journalist Jozien Wijkhuijs maken audiotours voor het dagelijks leven. De eerste heet Waar we over praten als we over boeken praten en is een rondleiding door je eigen boekenkast. Voor de tour spraken ze (professionele) lezers, schrijvers, ontwerpers, boekverzorgers en experts. Zij spreken onder andere over wat er gebeurt als je leest, waarom we lezen en het fysieke boek.

De tour staat deels op papier, en is deels te beluisteren als audiotour. Zo ontstaat er een verhaal dat je meeneemt langs de stille getuigen van jouw lees- en verzamelgedrag. Niet alleen de verhalen die je in de kast hebt staan, maar ook de ruggen, pagina’s, omslagen en lettertypes komen aan bod. En je hoeft er niet eens je luie stoel voor te verlaten. Bij de poster zit een downloadcode voor het album. De poster verschijnt in gelimiteerde en genummerde oplage. De tour is gemaakt  i.s.m. De Nieuwe Oost en boekhandel WALTER.

Verkrijgbaar bij WALTER in Arnhem en via de webwinkel van De Nieuwe Oost

De tracks zijn ook (gratis) te beluisteren via Bandcamp:

Expo Formis

Salon Drie is opgericht met het doel jonge kunstenaars, die zich richten op foto- en videokunst, een platform te bieden om hun werk te kunnen tonen. Het idee is ontstaan vanuit de behoefte in een huiselijke sfeer kunst te kunnen presenteren zoals dat in Parijs rond de eeuwwisseling werd gedaan, in het bekende 27 rue de fleurus.

Voor de eerste expositie, Expo Formis, wilde initiatiefnemer Thijmen Sietsma een alternatieve audiotour. Jozien Wijkhuijs en Dennis Gaens weken af van het traditionele format waarbij je in de audiotour informatie krijgt over het werk naar je naar kijkt. In plaats daarvan maakten ze een interactief, meerstemmig essay in de vorm van een route voor twee personen. Onderstaande video is een impressie van die tour.