IMG_20181016_151228.jpg

Producties in opdracht

Ondercast maakt ook radioproducties in opdracht. Via onze eigen podcast hebben we een netwerk opgebouwd van schrijvers, radiomakers, producenten en muzikanten. Zo kunnen we producties op maat leveren: van simpele registraties van uw live-evenement tot een volledig geproduceerde en gehoste podcast. Hieronder vindt u voorbeelden van producties in opdracht. 

Hieronder vindt u een overzicht van onze producties in opdracht tot nu toe. Neem voor meer informatie en/of een offerte contact met ons op. 

De Schrijfopdracht

In deze podcast gaat Dennis Gaens met schrijvers in gesprek over de belangrijkste les die ze geleerd hebben over het schrijven. Verwacht gesprekken over het schrijverschap, de ontwikkeling daarvan en over de vraag in hoeverre schrijven überhaupt te leren is.

In de eerste drie afleveringen: Tsead Bruinja, Marjolein Takman en Erik Jan Hamens. 

De Schrijfopdracht werd geproduceerd voor Nieuwe Types, hét festival voor nieuwe literatuur.  Nieuwe Types neemt de staat van het verhaal onder de loep en vestigt drie dagen lang de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. 
 

Diversity Stories

De podcast Diversity Stories biedt een caleidoscopische blik op het thema diversiteit vanuit studentenperspectief. Met heel persoonlijke verhalen over gender en identiteit, een pittige kritiek op het modesysteem, gesprekken over wat je naam over je verraadt, een heuse Menstruatieopera, übergeestige dialogen tussen twee expats die zich beklagen over de eetcultuur, taal en bureaucratie, en meer!

Diversity Stories werd geproduceerd door ondercast in opdracht van ArtEZ studium generale.

CELA

CELA is een Europees literair programma: het project brengt diverse literaire talenten - schrijvers, redacteuren, vertalers en programmamakers – bij elkaar o de carrières te ontwikkelen van het literaire talent van morgen. CELA investeert in een infrastructuur voor literaire talentontwikkeling die literaire talent, de uitgeefwereld en het Europese publiek bij elkaar brengt.

Ondercast verzorgde de zesdelige podcast in vijf talen.

Het verhalenhuis

Nederlands eerste podcast met verhalen én advies van ouderen. Nergens leven meer verhalen dan in zorginstellingen voor ouderen. Het zijn verhalenhuizen. Ouderen hebben een grote culturele bagage, veel herinneringen, kennis van onze nabije geschiedenis en levenservaring. Dit mag niet zomaar verdwijnen. Luiser zelf:

In het project Het Verhalenhuis, waar deze podcast deel van is, worden deze verhalen verzameld en gepubliceerd. Lees hier een longread over het project waarvan dit alles deel uitmaakt.

Ondercast produceerde tot nu toe twee afleveringen gekoppeld aan projecten van het verhalenhuis in opdracht van het Productiehuis voor Ouderen en Verhalen

De PrinsentuinPodcast

Dichters in de Prinstentuin is het grootste (en wat ons betreft leukste) poëziefestival van Nederland. In het verleden maakte de organisatie elk jaar een bloemlezing met werk van de optredende dichters. Voor de 20e editie besloot de organisatie (Stichting Literaire Activiteiten Groningen) iets nieuws te proberen: een podcast als bloemlezing. Op die manier komt het evenement zelf ook terug in de bloemlezing: live voordrachten op een drukbezocht festival. De podcast is geproduceerd door ondercast, en gehost door Lisa Weeda en programmeur en dichter Joost Oomen. Het hele seizoen van zes afleveringen werd in één keer uitgebracht op 15 oktober 2017.