zines.jpg

Releases

Ondercast is gek op verhalende audio en daar willen we meer mee. Naast de podcast brengen we daarom ook zo nu en dan iets uit. Altijd in digitale vorm met een fysieke component. Dat kun je integraal luisteren, en als je het leuk vindt mag je er voor betalen. Met je aanschaf steun je de podcast. 

We verkopen al onze releases via Bandcamp en die site is lief voor ons, maar als je daar niet mee uit de voeten kunt, mag je altijd contact met ons opnemen. 


OCR 005 SLAA & Ondercast | Rocky Alex

LET OP: Dit album verschijnt in delen, elke twee weken een aflevering. 
Samen met Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA voor intimi) maken we vanaf 2018 Rocky Alex. Een feuilleton over Rocky Alex, een vrouw die niet houdt van badjassen, pyjama’s, vierkanten en mensen die niet van kaas houden. 

Maartje Wortel schiep het personage Rocky Alex en schreef het eerste verhaal; Marron Das nam het liefdevol over, Shira Keller beraamde deel drie en Gerda Blees schreef het verpletterende slot. 

De vier delen worden prachtig voorgelezen door actrice Ellen Parren, bekend van o.a. Circus Treurdier en Billy. 

De tune is gemaakt door Jan Teertstra.

Het album is gratis (of voor wat je eraan uit wil geven) beschikbaar via bandcamp, inclusief een digitaal booklet met alle teksten. Graag gedaan. 

wwopawobp-1.jpg

OCR 004 Dennis Gaens & Jozien Wijkhuijs | Waar we over praten als we over boeken praten

Audiorondleidingen beperken zich vaak tot musea, maar in je alledaagse bestaan is er ook genoeg te bekijken. Hoeveel tijd breng jij bijvoorbeeld door voor je eigen boekenverzameling? Radiomaker en schrijver Dennis Gaens (Ondercast) en journalist Jozien Wijkhuijs maken audiotours voor het dagelijks leven. De eerste heet Waar we over praten als we over boeken praten en is een rondleiding door je eigen boekenkast. Voor de tour spraken ze (professionele) lezers, schrijvers, ontwerpers, boekverzorgers en experts. Zij spreken onder andere over wat er gebeurt als je leest, waarom we lezen en het fysieke boek.

De tour staat deels op papier, en is deels te beluisteren als audiotour. Zo ontstaat er een verhaal dat je meeneemt langs de stille getuigen van jouw lees- en verzamelgedrag. Niet alleen de verhalen die je in de kast hebt staan, maar ook de ruggen, pagina’s, omslagen en lettertypes komen aan bod. En je hoeft er niet eens je luie stoel voor te verlaten. Bij de poster zit een downloadcode voor het album. De poster verschijnt in gelimiteerde en genummerde oplage. De tour is gemaakt  i.s.m. De Nieuwe Oost en boekhandel WALTER.

Verkrijgbaar bij WALTER in Arnhem en via de webwinkel van De Nieuwe Oost

OCR 003 Niels 't Hooft | Radio Laika
Verhalen uit de ruimte

Meer dan een jaar lang maakte schrijver Niels 't Hooft de rubriek Radio Laika  voor ondercast. Radio Laika is een experimentele micro-­mockumentary anthology-audioshow over de dood, technologie, seks, kabouters en mensen die ergens enthousiast over zijn. De dertiende aflevering was  de laatste van de rubriek. Nu is de hele reeks beschikbaar als digitaal luisterboek en als gelimiteerde, genummerde fysieke uitgave.  Beide met alle scripts en liner notes van Niels zelf en tekeningen van Rob van Barneveld

Uiteraard alles leverbaar via onze bandcamp

OCR 002 Willem Claassen & Down in Norway | Sommige bomen houden hun blad langer vast dan andere

De tweede release op het label. Schrijver Willem Claassen woonde drie weken in een verzorgingshuis in Eindhoven. Tijdens zijn verblijf zocht singer-songwriter Down in Norway (Juliet Van de Voort) hem op. Net als Willem schoof ze aan tijdens het middagmaal in de eetzaal, deed ze mee aan de ontspanningsactiviteiten en sprak ze met de bewoners. Uit de ervaringen van dit tweetal zijn verhalen en liedjes ontstaan die samen een korte voorstelling vormen en nu dus dit luisterboek.

Sommige bomen houden hun blad langer vast dan andere gaat over het leven van ouderen, gezien door de ogen van jonge mensen. Met compassie en humor wordt de dagelijkse gang van zaken in het verzorgingshuis (van kienen tot handboogschieten) in verband gebracht met grote thema’s als liefde, vriendschap en de dood.

Koop het album voor 5 euro op bandcamp.com. Het album is daar ook als zine met downloadcode leverbaar.

OCR 001 Op de vluchtstrook van de vaart der volkeren | Een ander huis staat hier niet

De eerste release van ondercast. In september 2014 verbleven Bert van Beek, Jop Luberti en Dennis Gaens een weekend in een hutje midden in het bos vlakbij Ermelo. Het doel: een opnemen van een ep, ter plekke geschreven en opgenomen. Al snel bleek dat Dennis de oplader van zijn laptop was vergeten. Dus werd alles live opgenomen, met een field recorder. Dit album is het resultaat. Drie nummers, ruw en direct, en met grammaticale fout.

Koop de ep voor 3 euro op bandcamp.com.

Het album is ook verkrijgbaar als gelimiteerde zeefdruk (door Jop) met digitale download, hier.

jop-zeefdruk.jpg